Ръчен багаж

Прочит: Матей 12:25-30

 

„Елате при Мен всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.“

                                                                              (Матей 11:28)

 

Пренасянето на ръчен багаж при полет може да бъде голям проблем. Моите малки куфари винаги са пълни с неща, които ми трябват и без които не мога. Аз ги вземам в самолета с надеждата да не се забележи колко са издути, но често не мога да ги побера в отделението за багаж. Веднъж се наложи да занеса багажа си в допълнително хранилище.

Често си нося стари вредни навици като ръчен багаж – ненаситността към някои материални придобивки, желанието да получавам одобрение, влечението към охолния живот. Чувствам, че съм зависим от всички тези неща, за да се чувствам добре. Въпреки това те не ми носят емоционално и духовно спокойствие. Разбирам, че Божията любов към мен не зависи от заслугите ми – благодарение на Христос, моя Спасител, аз съм спасен, обичан и ценен от Бога.

Исус кани всеки от нас към общение с Него. Ако оставим целия си товар на Него и се стремим към такова общение вместо към земните удоволствия, ще почувстваме колко близо до Спасителя можем да бъдем в молитвата, богослужението и чрез Неговото слово. Исус Христос е всичко, от което истински се нуждаем. Неговото бреме е леко.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че можем да възложим на Теб целия си товар и да почувстваме покой, насърчение и сила в Твоето присъствие. Амин.

 

Мисъл за деня: Нищо в този свят не може да ни даде радостта от това да живеем с Христос.

Майкъл Люис (Вирджиния)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПОСТОЯННО ПЪТУВАТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply