Радост!

Прочит: Псалм 105:1-7

„Славословете Господа; призовавайте името Му; възвестявайте между племената делата Му. Пейте Му, славословете Го; говорете за всичките Му чудесни дела.“
(Псалм 105:1-2)

С още петнадесет човека от семейство се качихме на един камион и пропътувахме няколко мили в една студена зимна нощ, за да стигнем до границата, където синът ми трябваше да пристигне от мисия в Афганистан.
Новородени бебета очакваха да видят за пръв път бащите си, млади жени се бяха облекли празнично, за да посрещнат съпрузите си, развълнувани деца тичаха наоколо. Възрастни родители като нас благодаряха на Бога, че им позволява още веднъж да видят синовете си. Радост и мир изпълваха чакалнята.
Когато обявиха, че самолетът пристига, ние започнахме да махаме с ръце и да развяваме флагчета. Войниците слязоха и замаршируваха, а аз се вглеждах във всяко лице, за да видя сина си. Когато го видях, благодарих на Господа, че го връща невредим. В онзи момент нямаше какво друго да искам.
Много моменти в живота ни носят неописуема радост – полетът на птицата, величието на изгрева, раждането на дете, влюбването. Във всеки от тях можем да прославим Бога за това, че ни позволява да изпитаме тази радост. Нека не пропускаме тези моменти, защото те са дар от Него. Единственото, което можем да дадем на Бога в замяна, е нашата благодарност и прослава. Днес можем да благодарим на Господа, да призовем името Му, да Го прославим и да говорим за всичките Му чудесни дела.

Молитва: Господи, нека бъдем истински благодарни за големите и малките радости, които ни подаряваш. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще прославя Бога за всички радости, които ми подарява.
Лайза Уорд (Алабама)

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА НА ВОЕННИ.

Остави коментар

Live Reply