Радост

Прочит: Яков 1:2-6, 12-17

 

„Смятайте го за голяма радост, братя мои, когато попадате в разни изпитания…“

(Яков 1:2)

 

От дете смело се боря с пчелите, скунксовете и тръните, за да събирам диви къпини и да се радвам на неповторимите зимни пайове. Преди известно време се бях заела сама със задачата и за пореден път се опитвах да стигна до плодовете през бодливите клони. Знаех, че достигането до зрелите къпини, с което малко хора се наемат, ще ме накара отново да се прибера с издрани ръце и крака и скъсани дрехи, но нищо не можеше да ме спре. Толкова ги обичам! Те са спомен от детството, пример за посвещение и обещание за нещо приятно. Докато берях желаните плодове, Бог ми напомни израза „смятайте за радост изпитанията“. Това толкова ме изненада, че за момент се спрях.

Библията ни говори много за изпитанията и за това как да ги преодоляваме. Страдала съм, но винаги съм осъзнавала, че това ме приближава към Бога, Който ни дава сила да устояваме.

В онзи момент осъзнах дълбокия смисъл на апостолските думи. Дори при малките трудности Бог задълбочава нашето разбиране. Така събирането на къпини ме накара да разбера нещо. Бодлите на храста не могат да се сравнят с преследването, болестите и смъртта, но за мен те бяха един добър пример. Ще продължавам да се боря с трудности, но колкото и да са големи, мога да ги издържа с радост от това, на което Бог ще ме научи чрез тях.

 

Молитва: Дарителю на радостта, утешавай ни, когато се борим с изпитанията. Амин.

 

Мисъл за деня: На какво добро нещо ме учи Бог в днешните трудности?

Рейчъл Люлич (Индиана, САЩ)

 

Да се молим: ДА НАМИРАМЕ РАДОСТ В ИЗПИТАНИЯТА.

 

Остави коментар

Live Reply