Радост

Прочит: Псалм 104:10-28

 

„… Свят, свят, свят Господ на Силите! Славата Му изпълва цялата земя.“

(Исая 6:3)

 

Седях до прозореца, гледах как дъждът пада по листата на дърветата и си мислех през колко неща преминах в лечението на рака – пет курса химиотерапия, трансплантация на костен мозък, шест месеца в болница. Всичко това ме изтощи физически, духовно и емоционално. Светът ми стана сив, мрачен и самотен. Молех се нещо, каквото и да било, да повдигне духа ми.

Докато гледах дъждовните капки, почувствах, че молитвата ми получава отговор. При досега с листата те се разпръскваха и отразяваха слънчевите лъчи в красиви цветове. Вятърът раздвижваше клоните в прекрасен танц, а далечните гръмотевици сякаш добавяха ритъм. В този свят, който мислех за сив и мрачен, музиката и цветовете създаваха жива картина, като описаната в днешния псалм. Трябваше само да отворя очи и да я видя.

Понякога в най-трудните моменти губим способността си да виждаме красотата около нас, красотата в Бога и в себе си. Дори да не ни се струва така, творението носи блясъка на своя Творец. В най-трудните моменти е по-важно от всякога да видим тази светлина.

 

Молитва: Боже на цялата красота, благодарим Ти за благодатта и радостта, които си вложил в света. Помагай ни да търсим Твоята светлина, за да се изпълват сърцата ни с любовта Ти. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори в мрака на бурята има радост и тя е в Бога.

Самюъл Фелдерман (Айова, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ХИМИОТЕРАПИЯ.

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply