Радост днес

Прочит: Псалм 139:13-18

 

„Да не кажеш: Коя е причината, че предишните дни бяха по-добри от сегашните? Защото не питаш разумно за това.“

(Еклисиаст 7:10)

 

Спомнях си с умиление за добрите стари времена. Радиото ми беше настроено на ретро станция, гледах стари филми по телевизията и се дразнех от супермаркетите, които никнеха като гъби в квартала. Когато един такъв замени пазара до нас, отидох да пазарувам там. Впечатлих се, че е много добре зареден и достатъчно широк. Това ми даде повод да потърся и други радиостанции и телевизионни канали и за моя изненада, много от тях ми харесаха. Колко бях пропускала, живеейки в миналото!

Лесно е да се придържаме към познатите неща от миналото, но така губим ентусиазма от настоящето и надеждата за бъдещето. В днешния прочит псалмистът ни казва, че Бог е записал всичките ни дни още преди да сме били родени. Той познава миналото и настоящето ни и ще бъде с нас в нашето бъдеще. Ако не се движим напред, можем да пропуснем благословенията, които е приготвил за нас.

Следвам волята на Бога да живея пълноценно днес и това ми носи радост и ме прави по-добър вестител на Неговата любов. Всеки ден се питам: „Какво ново преживяване ме очаква днес?“.

 

Молитва: Небесни Отче, доверяваме Ти се с целия си живот – минало, настояще и бъдеще. Нека всеки ден живеем с радост от това да Ти служим. Амин.

 

Мисъл за деня: „Този е денят, който Господ е създал; нека се радваме и се развеселим в Него“ (Псалм 118:24).

Моника Андерман (Ню Йорк, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ПРИЕМЕ ПРОМЯНАТА.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply