Радост и любов

Прочит: Йеремия 9:23-24

 

„В онзи ден ще се каже на Йерусалим (…) Господ, твой Бог (…) ще се развесели за теб с радост, ще се успокои в любовта Си, ще се весели за теб с песни.“

(Софония 3:16-17)

 

Спомням си първия път, в който поех в ръце новородената си дъщеря. Толкова се радвах, че пеех и благодарях на Бога със сълзи в очите. Тогава с малкото вързопче затанцувахме първия си общ танц из болничната стая.

Докато растеше, продължавахме да танцуваме заедно. Като беше съвсем малка, тя много обичаше да я вземам на ръце, да я прегръщам силно и да ѝ пея. Винаги бях изпълнен с радост от това, че я имам. Преди известно време тя ме помоли да стъпи на моите ходила, докато танцуваме. Аз я прегърнах и затанцувахме с еднакви стъпки.

Библията ни казва, че както ние се радваме на децата си, така и Бог се радва на нас. Освен това ни уверява, че Неговата близост и любов са неизменни. Можем да почувстваме присъствието на Твореца чрез всяко благословение, което ни подарява денят, независимо дали се радваме на своя домашен любимец, на красотата на изгрева или на изненадващата среща с приятел. Дори в дните, в които нищо не ни помага да почувстваме по-силно Божията любов, ние знаем, че Бог е неизменен и верен, затова не се съмняваме в любовта Му. А когато се почувстваме самотни, Божите обещания ни дават надежда и смелост да продължим напред.

 

Молитва: Любящи Отче, нека усещаме Твоето присъствие днес. Благодарим Ти, че се радваш за нас и че ни обичаш. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е близо и се радва за мен.

Рет Уилсън (Южна Каролина)

 

Да се молим за: ДЕЦА, КОИТО НЕ СЕ РАДВАТ НА ЛЮБОВТА НА СВОИТЕ РОДИТЕЛИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply