Радост във всяко благословение

Прочит: 1 Летописи 16:34-36

„Славословете Господа, защото е благ, защото милостта Му трае до века.“
(1 Летописи 16:34)

Щом видях имейла, сърцето ми се сви. Около година по-рано бях изпратила няколко глави на различни издатели в опит поне един да хареса романа ми. Досега бях получавала само откази – десетки. Този се оказа поредният.
Няколко дни по-късно издателят на един духовен сборник одобри мое есе, но това не ме зарадва. Когато моя приятелка ме поздрави, аз се оплаках, че романът ми все още не е издаден. Скоро разбрах колко съм неблагодарна. Бях погълната от това, което нямам, без да забелязвам това, с което Бог ме благославя. Павел казва: „като винаги благодарите за всичко на Бога и Отца в името на нашия Господ Исус Христос“ (Ефесяни 5:20).
Бог беше отговорил на молитвите ми – просто не по начина, по който очаквах. Есето ми щеше да се чете от стотиците абонати на сборника. Ето защо съм благодарна.
Понякога толкова се вглеждаме в някое разочарование, че пропускаме да видим многото благословения, които получаваме всеки ден. Благодарността ни носи мир и радост и отваря сърцата ни към Божите благословения, които са изобилни.

Молитва: Боже, дай ни благодарни сърца, за да оценяваме делото, което извършваш в живота ни. Амин.

Мисъл за деня: Благодарността ми помага да видя Божите благословения.
Лайза Брекстън (Масачузетс)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ РАЗОЧАРОВАЩИ ВЕСТИ.

Остави коментар

Live Reply