Радост

Прочит: Лука 15:8-10

 

„… Оставете дечицата да дойдат при Мен; не ги възпирайте, защото на такива е Божието царство.“

(Марк 10:14)

 

За първия път чух за Джейн, когато шестгодишната ѝ дъщеря Нанси ме помоли да се моля за майка ѝ. Нанси идваше на неделно училище. Когато я попитах защо иска да се моля, тя ми каза: „Мама не вярва в Исус и казва, че е фалшив – като Мики Маус“. Аз я уверих, че ще я подкрепя в молитва.

Няколко месеца по-късно Джейн започна да идва на събиранията на неделното училище и да помага с материалите и почерпката. След още няколко месеца поиска да бъде кръстена, затова организирахме библейска група за подготовка преди кръщение. Когато се срещнахме за пръв път, тя ми сподели, че е имала много съмнения относно съществуването на Бога. Аз я попитах кога е започнала да вярва, че Той съществува, а тя отвърна: „Няколко месеца след като се преместих в този квартал. Когато дойдох, бях бездомна жена с три дъщери. Бях изгубила всичко. Моят брат ме приюти, а когато църквата предложи на децата ми храна, дрехи и неделно училище, почувствах, че тя е моето семейство“.

Джейн беше казала на всички, че ще се кръсти на следващото Възкресение Христово. Дори беше поканила и други жени на библейския курс, за да станат и те Христови ученици. Тя споделя своята радост и благодарност към Христос и Неговата църква. Нека и ние са радваме, че познаваме един жив и милостив Бог.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за църковните общества, които не ни позволяват да забравяме Твоята любов и ни приканват към по-близко общение с Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Как можем да каним хора в семейството на вярващите?

Нилза Саличети (Охайо)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ПРИГОТВЯТ ДА БЪДАТ КРЪСТЕНИ.

 

Остави коментар

Live Reply