Радостна молитва

Прочит: 1 Солунци 5:16-18

 

„Радвайте се всякога в Господа! Пак казвам: Радвайте се!“

                                                                                   (Филипяни 4:4)

 

Докато дъщеря ми губеше и последната си битка с рака, ние с баща ѝ и съпруга ѝ постоянно бяхме до нейното легло. Зная, че молитвите ни отразяваха тъгата, която чувствахме при все по-наближаващата раздяла. Но един ден дъщеря ни ме помоли: „Мамо, кажи една радостна молитва“. Разбрах я веднага. Тя искаше да чуе не молитва за болестта, а благодарност към Бога за семейната любов, за това, че сме били заедно през всичките тези години, за вярата, която щеше да ни събере отново в небесния ни дом.

Нейната молба завинаги промени молитвите ми. От онзи ден насам се опитвам те да бъдат позитивни. Бог ни обича. Исус умря заради нашите грехове и ни е приготвил вечен дом в небето. Каква по-голяма причина за радост! Разбира се, тъгата е неизменна част от живота, но аз винаги ще съм благодарна на нашата дъщеря, която ми напомни нещо много важно. Призивът да се радваме изпълва цялата Библия. Сигурна съм, че Бог се радва на молитви, изпълнени с радост и благодарност.

 

Молитва: Боже, възхваляваме Те за Твоята милост. Помогни ни да разберем, че Ти си Изворът на радостта в нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се моля с „радостна молитва“.

Пеги Ор Мейсън (Тенеси)

 

Да се молим за: ОПЕЧАЛЕНИТЕ РОДИТЕЛИ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply