Радостна възхвала

Прочит: Ефесяни 5:17-20

„… Силният, Който ще те спаси (…) ще се весели за теб с песни.“
(Софония 3:17)

Като повечето тийнейджъри през 80-те години на миналия век, се увличах по пънка и ню уейва. Въпреки че на пънка се гледаше като на антимода, имаше отличителни знаци, с които пънкарите предизвикваха изненада и дори обида. Същото целяха и песните, които слушахме. Спомням си с какво търпение майка ми издържаше часове наред музиката на „Клаш“ и „Рамоунс“ да звучи на високи обороти в моята стая. Тя беше много благодарна, че музикалният ми вкус се промени. Сега харесвам различни музикални жанрове, дори класика и джаз. Композициите на Моцарт и Бах ме изпълват с радост.
Като се замисля за неугасващата ми любов към музиката, се казвам, че и Бог я обича. Той я е създал. Небето е пълно с музика и песни. Библията ни казва, че то е изпълнено с ангелски химни в прослава към Бога. Убедена съм, че Той се радва, когато издигаме гласовете си, за да Го хвалим, и мелодиите на химните изпълват сърцата ни (вж. Ефесяни 5:19). Той също се весели за нас с песни. Ето защо каквито и да са стиловите ни предпочитания, възхвалата към Бога е радостен звук както за нас, така и за Него (вж. Псалм 100:1).

Молитва: О, Боже, ние се наслаждаваме на музиката, която се ражда в сърцата ни и е за Твоя прослава. Нека тя ни изпълва с радост. Амин.

Мисъл за деня: Мога да прославям Бога чрез всякакъв вид музика.
Тина Чейвс (Ню Джърси)

Да се молим за: МУЗИКАНТИТЕ, КОИТО СЛУЖАТ В ЦЪРКВАТА.

Остави коментар

Live Reply