Радостно сърце

Прочит: 1 Солунци 5:12-18

„Винаги се радвайте.“
(1 Солунци 5:16)

Понеже нямам кола или мотор, често ходя пеша около 30 минути до църквата. Един ден мой приятел ме попита: „Разстоянието не е малко. Не се ли изморяваш?“. Отговорих му: „Не, защото не ходя сама. Сестра ми е с мен и това е радост за нас“.
Този разговор ми напомни, че често се налагаше Исус да пътува от едно място на друго, за да проповядва и да служи на хиляди хора. Той не позволяваше разстоянията да попречат на радостта Му. Ако правим всичко с радостни сърца и с вяра, ще имаме достатъчно сила дори когато това, което вършим, е трудно.
Аз и сестра ми имаме една и съща радост, затова сме щастливи, че можем да ходим заедно до църквата. С каквито и трудности да се сблъскваме, никога не се изморяваме от християнския живот, защото знаем, че Исус ходи до нас и никога няма да ни остави.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни даваш сила. Помагай ни да посрещаме всяко изпитание с радостни сърца, защото знаем, че Ти винаги си до нас. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Мога да намирам радост при всякакви обстоятелства, защото Исус е с мен.
Мелиана Сантосо (Индонезия)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПЪТУВАТ ДЪЛГО ДО СВОЯТА ЦЪРКВА.

Остави коментар

Live Reply