Радостта на Възкресението

Прочит: Йоан 20:1-18

 

„В първия ден на седмицата Мария Магдалена дойде на гроба сутринта, докато още беше тъмно, и видя, че камъкът е отвален от гроба.“

                                                                            (Йоан 20:1)

 

Когато бях малка, родителите ми криеха великденската кошничка на необичайни места. Когато се събудех, тръгвах по специалните следи, които ме водеха из цялата къща, към двора и дори в плевнята. Послания, които намирах по пътя, ме насърчаваха да продължавам да търся. Намирала съм я в килера, в колата, даже зад бала сено. Каква радост е да намериш кошница, пълна с лакомства!

Възкресение Христово е празник на добрите вести, скрити на изненадващи места. Кой би очаквал да открие нов живот в един гроб? Кой би повярвал, че скръбта ще се обърне в радост? Кой си представя прошка в бездната на отчаянието? В утринта на Възкресението жените откриха, че Христос е победил смъртта, че е донесъл неописуема радост сред толкова сълзи.

Понякога си мислим, че Бог ни е забравил, но Той обещава да ни намери дори в мрачната долина. Не бива да се изненадваме, когато Го открием в бедата. В болничното ни легло, в моментите на страх, когато сме разочаровани и объркани, Бог ни удивява със Своята любов и милост. Възкресение Христово ни напомня сърцата ни да бъдат отворени, за да Го видим дори на най-необикновените места. Нека се радваме – възкръсналият Христос е с нас днес и завинаги! Алилуя!

 

Молитва: Боже на живота, отвори сърцата ни, умовете и очите ни, за да Те разпознаваме дори на неочакваните места, на които ни се откриваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Търси Божията любов винаги и навсякъде.

Сюзан Фостър (Кънектикът)

 

Да се молим: ДА ОТКРИЕМ РАДОСТТА В ИСУС ХРИСТОС.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply