Радостта от Божието присъствие

Прочит: Псалм 16:5-11

 

„Ще ми изявиш пътя на живота; пред Твоето присъствие има пълнота от радост…“

(Псалм 16:11)

 

Днешните технологии са благословение за хората, които имат внуци надалеч. Ние с мъжа ми сме много щастливи от възможността да общуваме с малките си внучета чрез компютъра и мобилните телефони. Благодарение на интернет можем да четем заедно книжки, да се забавляваме, докато гледаме как малките правят балончета с дъвка или си играят на прически с пяната от шампоана, можем дори да се молим заедно преди сън.

Представям си колко повече се радва Бог да общува с нас. Когато се учим от Неговото слово, когато общуваме с братя и сестри, когато помагаме на нуждаещите се, когато се молим, ние се приближаваме към Бога. Той оценява нашия стремеж да пребъдваме в Неговото присъствие дори в толкова натовареното ежедневие. Господ иска да отидем при Него, за да си починем.

Аз съм благодарна, че Бог е с нас във всичко. Докато се разхождам из цветната и уханна градина, се радвам и Му благодаря. Когато се грижа за близките си хора, Бог е с мен. Дори когато страдам, аз се обръщам към Него, за да ми даде сила, надежда и мир. Псалмистът пише: „А праведните нека се веселят, нека се радват пред Бога. Да! Нека тържествуват много“ (Псалм 68:3).

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че си ни създал, за да общуваме с Теб. Твоето присъствие е безценен дар за нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието присъствие носи радост.

Джейн Комптън (Орегон)

 

Да се молим за: ХОРАТА, ЧИИТО ВНУЦИ ЖИВЕЯТ ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply