Радвай се на живота

Радвай се на живота

 

Прочит: Исая 12:1-6

 

„Славословете Господа, прогласете името Му…“

                                                                     (Исая 12:4)

 

В продължение на дванадесет години с Шерал имахме малък мотел в Айова, където отсядаха интересни гости. Един от тях – Дейв – идваше често. Той беше възпитаник на Харвард и пенсиониран редактор. Вече осемдесетгодишен, Дейв се изявяваше като режисьор и актьор в пиеси. Той нямаше деца и преди десет години съпругата му бе постъпила в болница заради Алцхаймер. От няколко години тя не може да познае Дейв, но той я посещава всеки ден и й носи цветя.

Един следобяд с него бяхме седнали на верандата и си говорехме. Той ми каза: „Всяка вечер си вземам малко сирене и нещо за пиене, сядам в дневната и гася лампите. Благодаря на Бога за всичко, което имам: театъра, музиката на Моцарт, книгите ми и спомените. Благодаря Му, че още мога да се радвам на живота“.

В дванадесетата глава на Исая откриваме този призив: „Славословете Господа, прогласете името Му“. Пророкът също бе опитвал трудности и разочарования, но благодареше за утехата, надеждата и силата, които получаваше от Святия Израилев.

Дейв знаеше, че трябва да е благодарен за радостта от живота. Неговият пример ме вдъхновява и учи на благодарност пред Бога.

 

Молитва: Боже, дори понякога животът да е забързан или отегчителен, насочвай ни към пътя на любовта и радостта. Вложи в сърцето ни благодарност за дара на живота. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще благодаря на Бога, Който ми помага да се радвам на живота.

Бил Макдермет (Тенеси)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ЖИВЕЯТ САМИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply