Ръка за помощ

Прочит: Псалм 41:1-3

 

„Който угнетява бедния, нанася укор на Създателя, а който е милостив към бедните, показва почит към Него.“

(Притчи 14:31)

 

Много бързах, но ме спря червен светофар. Докато чаках, един бездомник се приближи към колата. Очаквах всякакви неприятности, въпреки че той не ми беше дал никакъв повод за това. Реших да не отварям прозореца, но той ме погледна в очите и се усмихна така, че промених решението си. Видях Христос в тази усмивка. Бездомникът говореше бързо и изглеждаше искрен. Попита учтиво дали мога да му помогна. Изпитах истинско състрадание.

Запитах се какво би направил Исус в тази ситуация. Беше студен декемврийски ден, а този човек едва ли беше изпил и чаша топло кафе. Протегнах ръка и му дадох пари. Той каза: „Господине, много Ви благодаря за любовта. Бог да Ви благослови хиляди пъти,  да благослови и цялото Ви семейство“. Всичко се промени само за миг. Срещата с бездомника ми напомни, че Бог всеки ден проявява милост към нас, а ние трябва да правим същото.

 

Молитва: Милостиви Боже, освободи ни от предразсъдъците, които ни пречат да постъпваме с любов и щедрост. Помогни ни да виждаме Исус в хората, които срещаме днес, и да протягаме ръка за помощ към тези в нужда. Амин.

 

Мисъл за деня: Любовта на Исус ми помага да превъзмогна своите предразсъдъци.

Елѝ Моралес (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: БЕЗДОМНИТЕ ХОРА.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply