Разпространявай

Прочит: Римляни 10:12-18

„… А как ще чуят без проповедник? И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: „Колко са прекрасни краката на тези, които благовестват доброто!“
(Римляни 10:14-15)

Когато бях младеж, работех като вестникар. Всеки следобед можеха да видят мен и колелото ми на улицата. Издържах на всякакви метеорологични условия, само и само моите клиенти да получат ценната информация за това, което се случва извън домовете им. Гордеех се, че толкова хора разчитат на мен, и приемах работата си сериозно.
Апостолите бяха призовани да споделят още по-важна вест – за живота и посланието на Спасителя Исус Христос. Пътувайки по градове и села, те разказваха за Божията любов и за жертвата на Исус, което щеше да спасява хората от техните грехове. Каква вест! Исус дойде на този свят за всички хора, от всякакви раси, бедни и богати, силни и слаби. Исус е Господ, Божият Син.
Апостолите се сблъскаха с много трудности, далеч по-сериозни от промените във времето. Отхвърляне, затвор и дори смърт дебнеха по пътя тези, които разпространяваха евангелието. Ние можем да следваме техния пример и да споделяме Благата вест всеки ден.

Молитва: Господи, нека винаги, когато имаме възможност, да споделяме Твоето слово. Амин.

Мисъл за деня: Всеки ден ще търся възможности да споделям Благата вест.
Майкъл Хочкис (Тексас)

Да се молим за: ПОЩЕНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ.

Остави коментар

Live Reply