Реалността на Рождеството

Прочит: Исая 9:2-7

„Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; и управлението ще бъде на рамото Му…“
(Исая 9:6)

Празнуването на Исусовото раждане винаги ме е карало да се замисля колко много Бог ни обича. Но още по-дълбок смисъл то придоби за мен, когато първият ни син, Питър, дойде на бял свят. Съпругата ми Роузи го преноси с две седмици, затова ѝ казаха, че трябва да постъпи в болницата сутринта на трети декември 1993 г.
Лекарите няколко пъти се опитаха да предизвикат раждането, но не успяха, затова направиха цезарово сечение. На пети декември следобяд ние се радвахме на новороденото си момче!
Питър празнува първото си Рождество Христово, когато беше на три седмици. Взехме го с нас на църква. Аз го държах в ръцете си и го гледах в очите, а моите се пълнеха със сълзи. Това малко детенце ми помагаше да си представя колко малък и беззащитен дойде на света нашият Спасител. Сякаш в сина си виждах Божията грижа за нас – спасението на света дойде в лицето на едно малко бебе, което беше зависимо от своите земни родители, както Питър зависеше от нас. Моят син ми помогна да вникна в чудото на Христовото Рождество.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че изпрати на света Своя Син като малко дете, което живя между нас и донесе нашето спасение. Амин.

Мисъл за деня: Исус дойде на света като малко бебе, както съм дошъл и аз.
Джон Макуиртър-Уитлок (Австралия)

Да се молим за: МЛАДИТЕ РОДИТЕЛИ.

Остави коментар

Live Reply