Режим

Прочит: Яков 2:14-24

 

„Защото както тялото, отделено от духа, е мъртво, така и вярата, отделена от дела, е мъртва.“

(Яков 2:26)

 

Лекарят ми каза, че трябва да отслабна, и ми предписа диета. Въпреки усилията си обаче свалих много малко килограми. При следващия преглед го попитах какво не е наред, а той се поинтересува дали правя упражнения и по колко време дневно. Отговорих, че това отнема време и разчитам на диетата. Но той ми обясни, че упражненията допълват ефекта от диетата и без тях няма да постигна успех.

Когато започнах да съчетавам диетата с упражнения, отслабнах. Въпреки че очаквах да нямам достатъчно време за спорт, той постепенно се превърна в част от ежедневието ми.

Когато за първи път отидох при Исус, научих същия урок. В началото четенето на Библията и молитвата ми бяха достатъчни, но нямах пълноценно усещане за присъствието на Святия Дух, докато не започнах да се включвам в благотворителни дейности. Тогава посланието на Исус оживя за мен. Както физически, така и духовно се нуждая от упражнения, за да съм здрав. Колкото и време да отнема, резултатът винаги си заслужава.

 

Молитва: Небесни Отче, помагай ни да се грижим както за физическото, така и за духовното си здраве, за да живеем пълноценно с Тебе. Амин.

 

Мисъл за деня: Прилагането на вярата на дело е моя ежедневна отговорност.

Марк Картър (Орегон, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ЗАПОЧВА НОВ ЗДРАВОСЛОВЕН РЕЖИМ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply