Рискът да обичаш

Прочит: Евреи 12:1-3

 

„Нова заповед ви давам, да се обичате един друг; както Аз ви възлюбих, така и вие да се обичате един друг.“

(Йоан 13:34)

 

Когато се прибрах с пълна с покупки кола, двата жерава, които обикалят квартала, вече търсеха храна из двора. Извиках им: „Хей, приятели!“.  Обичам тези птици, но сега те така се затичаха към мен, че вместо красиви пера, виждах само приближаващи огромни клюнове. Стори ми се рисковано да тръгна и аз към тях, затова отстъпих. Може би щеше да е по-безопасно, ако изобщо не отивах при тях, но радостта от срещата с такива красиви създания си струваше.

Да обичаш хората, също е рисковано – понякога това носи нараняване и загуба. Взаимоотношенията и служението ни правят уязвими, защото отваряме сърцата си за другите. За мен грижата за сина ми, който страда от биполярно разстройство, понякога води до изтощение, но в същото време е една от най-големите привилегии и радости в живота ми. Аз го обичам и съм готова да понеса страдание.

Когато се изкушим да се отдръпнем от любимите си хора, можем да намерим насърчение в примера на Исус. Той пое целия риск от това да ни обича, и никога не се отказа. Беше готов да понесе и кръста заради любовта Си към нас. Ние сме призовани да обичаме хората, както Христос обича нас.

 

Молитва: Господи, помагай ни да обичаме като Тебе. Помагай ни да бъдем смели и да поемаме рискове с хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Да обичаш като Исус, си заслужава риска.

Кърстен Паначида (Ню Йорк, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ СТРАХУВА ДА ОБИЧА.

Остави коментар

Live Reply