Роди се надеждата

Прочит: Исая 64:1-4

 

„О, да би раздрал Ти небето, да би слязъл…“

                                                                                      (Исая 64:1)

 

Много от нас разбират добре какво е искал да каже пророк Исая с тези думи, макар да нямат смелостта сами да ги изрекат. Често ни се иска Бог да дойде на земята, да я раздруса хубаво и да оправи цялата бъркотия. Вероятно по същата причина сме склонни да възложим надеждите си на икономически, политически или военни сили, които биха могли да вкарат всичко в ред, или поне да направят нещата по-добри за нас, нашите семейства или за нацията ни. Пророкът изразява скритото желание на много хора.

Адвентите ни учат нещо друго – че Исус не е дошъл на света със сила, за да „оправи нещата“. Бог стана човек и дойде на земята в обор в скромното градче Витлеем. От там Той започна великата промяна. Нашият Бог се роди от мъките на една жена, така, както е роден всеки от нас. Той дойде да спаси света, но не чрез силата, която светът познава, а със силата на жертващата се Любов.

Бог дойде и се роди надеждата. Нека не я изпускаме, като гледаме в грешната посока. Времето на адвентите ни призовава да насочим в правилната посока очите, умовете и сърцата си, за да бъдем готови надеждата да се роди в самите нас.

 

Молитва: Боже, давай ни очи, които да виждат Твоята сила в жертващата се любов на Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог дойде и се роди надеждата.

Джеймс Харниш (Флорида)

 

Да се молим за: ХОРА, КОИТО ЖИВЕЯТ НА МЕСТА, РАЗКЪСВАНИ ОТ ВОЙНИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply