Рожден ден

Прочит: Псалм 103:1-5

„Благославяй, душо моя, Господа, и всичко, което е вътре в мен, нека хвали святото Му име.“
(Псалм 103:1)

Като малък с нетърпение очаквах всеки рожден ден, а шестнадесетият беше особено важен за мен. Не само защото щях да взема книжка за кола, но и защото на тази възраст обществото смята, че си пораснал.
С възрастта рождените дни спряха да ме вълнуват. Не ги очаквах с такова нетърпение и дори все по-рядко ги празнувах. Но това се промени преди известно време, когато се замислих върху днешния библейски пасаж. Псалмистът изброява различните благословения, които Господ му е подарил.
Лесно е да недоволстваме заради неудобствата и проблемите, които ни носи възрастта, но от този псалм научаваме много причини да се радваме. Господ прощава нашите грехове, избавя ни от смъртта, обновява духа ни, изпълва живота ни с надежда. Той е благословил псалмиста със Своето присъствие и грижа през целия му живот. Ние спокойно можем да се присъединим към неговите думи в цитирания днес стих.
Нека сме благодарни за всяка подарена ни година. Рождените дни ни напомнят за Божията вярност и ни приближават все повече до деня, в който ще се срещнем лице в лице с нашия Господ, Който ни е благославял през целия ни живот.

Молитва: Господи, помогни ни да разберем, че всяка година от нашия живот ни приближава към Теб. Нека сърцата ни са изпълнени с благодарност и устните ни да Те хвалят винаги. Амин.

Мисъл за деня: Рождените дни ни напомням за Божията вярност.
Уейни Грийнауолт (Илинойс)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ДНЕС ПРАЗНУВА РОЖДЕН ДЕН.

Остави коментар

Live Reply