Рождество Христово

Прочит: Колосяни 3:15-17

 

„Защото всички сте Божии синове чрез вяра в Исус Христос.“

                                                                              (Галатяни 3:26)

 

Като ръководител на църковния хор, всяка година подготвям специален химн за рождественото богослужение. Тази година го изпяхме и в един старчески дом, който посетихме, като поканихме обитателите да пеят заедно с нас рождествени песни. Не бяхме подготвили текстове, но когато дадох знак да запеят, всички, дори хората с деменция, запяха от сърце. Те имаха нужда да изпеят отново така познатите песни. Думите за Божията любов са толкова дълбоко вкоренени в техните спомени, че чакат да бъдат произнесени отново.

Докато пеехме за овчарите, мъдреците и ангелите, забелязахме, че освен че имаха физически различия, хорът и обитателите на дома принадлежаха към различни поколения. Въпреки това всички ние сме част от едно семейство – Божието, и всички сме спасени по благодат. В този толкова ценен момент на общо хваление Бог ми позволи да предвкуся времето, когато всички ще бъдем в Неговото присъствие и ще Го хвалим вечно. Какъв хор ще бадем само! Алилуя! Слава на Царя, Който се роди!

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че ни обичаш толкова много. Помогни ни да погледнем отвъд физическите си различия и да осъзнаем, че всички принадлежим на Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Божиите деца са различни.

Джейкъб Шнайдер (Мериленд)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ЖИВЕЯТ В СТАРЧЕСКИ ДОМОВЕ.

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply