Рождество Христово

Прочит: Яков 1:17-18

 

„В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете; в Него, Който е образ на невидимия Бог… Защото Отец благоволи да всели в Него съвършената пълнота…“

(Колосяни 1:14-15, 19)

 

Бог избра да дойде на земята като малко бебе. Удивително! Вместо да избере да се появи като силен и властен супергерой, Той дойде в този свят тихо, като беззащитно детенце, зависимо от грижите на своята майка, която трябваше да го храни и защитава. Защо стана така?

Ако ние трябваше да планираме идването на Исус, щяхме да се постараем да вдигнем много шум. Но Бог реши да дойде като бебе. Защо?

Защото искаше да стане като нас, да изживее човешкия живот с неговите изпитания, глад, слабости, страдание и дори смърт. Бог смири Себе Си, за да разберем ние, че истинската Негова същност е любов. Той дойде така, защото искаше да ни покаже как да живеем и как да обичаме. Като Негови земни деца, ние се учим най-добре, следвайки пример. Ето защо Господ изпрати най-добрия пример, най-ценния дар. Колко чудна благодат!

 

Молитва: О, Боже, помогни ни да Те разпознаем и да Ти позволим да ни учиш и да ни показваш пътя към пълнотата на живота. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е с нас.

Рут Мурър (Ню Мексико)

 

Да се молим: ДА ВИДИМ В ХРИСТОС БОЖИЯТА ЛЮБОВ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply