Рождество Христово

Прочит: Лука 2:8-16

 

„Защото където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.“

                                                                                        (Матей 18:20)

 

Като американци, които живеят в Бангладеш, със съпруга ми много искахме да празнуваме Рождество Христово с други християни. Тъй като бяхме доста далеч от родината си, решихме да пътуваме до Лондон. В ясната, но студена рождествена утрин пристигнахме пред нашата църква в града, която се намираше в близост до Уестминстърското абатство.

В старата и красива сграда с високи тавани, стъклописи и дървени подове имаше 30 човека. Пасторът разчиташе само на един помощник – органиста – но беше толкова отдаден на своето служение, че се почувствахме щастливи да присъстваме на богослужението. Отдавна не бяхме посещавали християнски храм. Докато пеехме рождествените песни и слушахме историята за идващия Спасител, очите ни се изпълваха със сълзи. Беше ни мъчно за нашите близки, но чувствахме Божието присъствие в онова малко лондонско общество на вярата. По-късно, докато се разхождахме в близкия парк, се чувствахме толкова щастливи, че не намирахме думи. Искахме да сме у дома, а се намирахме в Лондон и въпреки това мислите ни бяха във Витлеем. Със съпруга ми осъзнахме, че няма значение къде се намираме, когато се молим, защото винаги и навсякъде сме обгърнати от Божията грижа.

 

Молитва: Господи, благославяй всички, които правят така, че хората, намиращи се далеч от дома, да почувстват топлината на най-прекрасния празник. Помагай ни да бъдем верни свидетели на Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Където и да се намираме, можем да празнуваме Божието присъствие и дара на Исус Христос.

Джоан Емънс (Оклахома)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ДАЛЕЧ ОТ СЕМЕЙСТВАТА СИ НА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply