Рождество Христово

Прочит: Колосяни 1:15-20

 

„И Словото стана плът и живя между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.“

                                                                                   (Йоан 1:14)

 

Преди години чух някой да казва, че Исус е прозорецът, през който виждаме Бога. Той дойде в плът на земята и живя като един от нас, но в същото време остана Бог.

В периода на адвентите ние разсъждаваме за това как светът е възприел идването на Исус Христос. Колкото повече научаваме за Него, толкова по-добре започваме да познаваме Бога, Който възлюби света и изпрати Своя Син, за да получим нов живот чрез Него.

Когато бях дете, имахме свой обичай на Рождество – оставяхме на масата специално място за Исус. Мама приготвяше торта за празника на Неговото раждане. Винаги украсявахме елха и декорирахме къщата, но никога не забравяхме какво всъщност празнуваме.

Нека тази година се замислим за промяната, която донесе Исус в историята и в живота на всеки от нас. Ако Го приемаме като прозорец, през който виждаме Бога, ще променим начина, по който посрещаме Рождество Христово.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за дара на Исус Христос, за всичко, което Той е направил за нас, както и за всичко, което ни помага да вършим чрез Неговата любов и милост. Нека вярваме със сърцата и умовете си, че Исус ни показва пътя към Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус е прозорецът, през който виждаме Бога.

Трой Холоуей (Флорида)

 

Да се молим: ДА ВИЖДАМЕ БОГА ПО-ЯСНО.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply