С Божия помощ

Прочит: Съдии 6:11-27

 

„И ангелът Господен му се яви и му каза: Господ е с теб, мъжо силни и храбри.“

                                                                             (Съдии 6:12)

 

Преди години почувствах призива да бъда част от детското служение в нашата голяма църква, но единственото, което видях като резултат, беше пълната ми неадекватност в това служение. Когато се отказах и помолих Бога за някаква насока, осъзнах, че отговорът ще дойде, щом се оставя изцяло на Неговото водителство. Разчитайки единствено на собствените си усилия, няма как да се справя, но когато се доверя на Бога, Той ще ми помогне да служа пълноценно.

С тази нова увереност, аз поднових решението си да работя с децата в църквата и това продължи 13 години. Промяната в живота на децата беше голяма насърчение за моята вяра. Сега чувам, че самите те служат като мисионери, пастори, детски учители.

Виждам нещо общо между моята история и тази на Гедеон. Бог го нарече „силен и храбър мъж“ много преди самият той да се почувства способен да изпълни Божието поръчение. Искам да бъда като Гедеон и да зная, че никое служение не е невъзможно да бъде изпълнено, защото Бог ни дава всичко необходимо, за да се справим с това, което ни е възложил.

 

Молитва: Боже, помогни ни да последваме Твоя призив и да бъдем уверени, че ще ни помогнеш да изпълним това, към което ни призоваваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато ни призовава към служение, Бог ни дава необходимото, за да се справим.

Ребека Сийтън (Тенеси)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЛУЖАТ В ДЕТСКИ СЛУЖЕНИЯ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply