С искрено сърце

Прочит: 1 Петр. 4:1-11

 

„Ако говори някой, нека говори като такъв, който прогласява Божии слова; ако служи някой, нека служи като такъв, който действа със силата, която му дава Бог; за да се слави във всичко Бог чрез Исус Христос…“

(1 Петр. 4:11)

 

Един от отговорниците за църковните събирания ме попита дали искам да помагам в малките групи за деца. Поколебах се, защото нямах опит в работата с деца. Бях израснала в нехристиянско семейство и не знаех какво е да ходиш на неделно училище. Но отговорникът ме убеди и се съгласих. Опитвах се да служа от сърце и с времето разбрах, че работата с децата не е толкова сложна. Забавно е и носи своите предизвикателства.

Служението не изисква някакви невероятни умения или опит, а сърдечно желание и готовност да се учиш. Ако сърцата ни искат да служат с любов и искреност, Бог може да ни помогне. Не е нужно да се притесняваме дали имаме всичко необходимо, за да се справим. Ако с радост потърсим Неговата помощ, Бог ще ни осигури всичко. Нека дадем всичко от себе си и Той ще се погрижи за останалото.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за възможностите да Ти служим. Учи ни да обичаме и да служим на тези, към които ни водиш. Амин.

 

Мисъл за деня: Всичко, от което се нуждая, за да служа на Бога, е искрено и обичащо сърце.

Мелиана Сантосо (Индонезия)

 

Да се молим за: СЛУЖЕНИЯТА ЗА ДЕЦА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply