С искрено сърце

Прочит: Псалм 61:1-4

 

„Послушай гласа ми, Боже, като се оплаквам; опази живота ми от страх от неприятеля.“

                                                                                           (Псалм 64:1)

 

Водя танцова школа и всяка седмица с моите възпитаници изразяваме емоциите си – както положителните, така и отрицателните – с помощта на танцови движения. Вдигаме ръце високо над главата и после бързо ги пускаме към земята, което е израз на освобождаването от някакъв товар – болка, гняв, раздразнение.

Използването на движенията по този начин ми е помогнало да осъзная колко важно е да се освобождаваме от негативните мисли и чувства, без да се притесняваме. След една от последните тренировки един от танцьорите ми каза: „Сега всичко ми изглежда толкова по-ясно!“. Упражненията, които правим, ни помагат да имаме реална представа за своите чувства, независимо дали ни се плаче пред Бога, или сме щастливи и искаме да Му благодарим.

Авторите на псалми като днешния викат към Господа и Го молят да ги избави. Те не се притесняват да изразят своите страхове и съмнения, защото са убедени, че Господ ги разбира и ще отнеме товара им. Тяхната искрена молитва, както и нашите искрени танци, е автентичен израз на най-дълбоките чувства, които се пораждат в човешката душа и които са основата на молитвата. Нека не се притесняваме да изразяваме чувствата си, защото Бог приема това и ни освобождава от товара.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за различните начини, по които можем да изразим своите чувства и потребности. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог слуша както воплите, така и радостните ми възклицания.

Клеър Маккийвър-Бърджет (Тенеси)

 

Да се молим: МОЛИТВИТЕ НИ ДА БЪДАТ ИСКРЕНИ.

Остави коментар

Live Reply