С подновена сила

Прочит: 2 Коринтяни 4:7-18

 

„Затова ние не се обезсърчаваме; но ако и да тлее нашият външен човек, пак вътрешният всеки ден се подновява.“

(2 Коринтяни 4:16)

 

Спомням си едно красиво дърво, което се намираше до мост съвсем близо до главния път на моя роден град. Каква гледка беше то! Един ден отрязаха дървото – щели да разширяват пътя. остана само един пън. Колко жалко! Красивото дърво, което са обкичваше с цветове, умря.

Всъщност 40 години по-късно то отказва да умре. От отрязаното стъбло израсна ново дърво, още по-красиво от предишното. Новите клони са силни и днес ние се наслаждаваме на червените им цветове.

И ние преживяваме различни изпитания и те могат да се отразят както на духа ни, така и на крехкото ни физическо тяло. Но чрез вярата си в Бога можем да подновяваме силата си всеки ден.

 

Молитва: Благодарим Ти, Отче, че винаги си до нас, каквото и да ни донесе животът. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Когато животът ни подлага на силни изпитания, Бог ни помага да възстановим своята сила.

Мареам Рамирес (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА КРАСОТАТА НА БОЖИЕТО ТВОРЕНИЕ.

 

Остави коментар

Live Reply