С радост

Прочит: Псалм 16:7-11

„Познах, че няма друго, по-добро за тях, освен да се весели всеки и да благоденства през живота си.“
(Еклисиаст 3:12)

Казват, че щастието е такова, каквото си го направим. Колкото повече време прекарвам с един мой добър приятел, толкова повече се убеждавам, че това е вярно. Той беше успешен бизнесмен. Един ден един от неговите служители извадил пистолет, решен да убие колкото може повече хора. В опит да го спре приятелят ми изгубил едната си ръка и едното си око. Той лежа в болница няколко седмици и след това не разполагаше с никакви спестявания, затова се настани в приют за бездомни хора. Освен това той е болен от болестта на Паркинсон и тежка форма на кожен рак. Трудно се движи и е на количка, но е един от най-позитивните хора, които съм срещал.
Сега приятелят ми живее в апартамент с минималната си пенсия. Каквото и да му се случва, колкото и да му е трудно, той никога не оставя хората без усмивка. Той запомня техните имена, търси начини да ги насърчава и винаги намира комплимент за всеки. Много от нас на негово място биха обвинявали Бога за своето състояние, но не и моят приятел. „Имам още неща да направя“ – ми казва той. Както ни напомня и днешният библейски прочит, Господ ни показва пътя на живота и ни изпълва с радост.

Молитва: Боже, благодарим Ти за приятелите и непознатите, които ни показват как да живеем с радостта, която Ти ни подаряваш. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще показвам на другите радостта от Господа.
Нуосу Нелсън Оморегбе (Нигерия)

Да се молим: ДА ЖИВЕЕМ РАДОСТНО.

Остави коментар

Live Reply