С цялото си сърце

Прочит: Второзаконие 6:1-9

 

„Почитай Господа от имота си и от първото на целия доход.“

                                                                               (Притчи 3:9)

 

Аз израснах в християнско семейство и се научих да давам десятък, както ни призовава Библията. Бях много щастлива, когато дадох първия си десятък от своята първа заплата.

С годините доходът ми се увеличаваше, но се увеличаваха и моите разходи, затова често пропусках да дам десятъка си. По-скоро не исках. Молех се: „Боже, прости ми, не мога да дам този месец. Толкова други нужди имам! Не може ли да го направя следващия месец?“. Надявах се, че Той ме разбира.

В един момент осъзнах, че отлагането на десятъка става все по-често явление. Минаваше месецът, после следващият и така след няколко месеца на отлагане чух една проповед, която ме предизвика. Пасторът каза: „Трябва да служим на Бога с искрени сърца. Ако днес ние сме искрени, когато дойдат проблеми, служението няма да бъде товар за нас“. Той даде за пример многото хора, които ходят на богослужение не от искрено желание, а от рутина. Осъзнах, че и аз често приемам ходенето на църква като задължение и не давам своя десятък с искрено сърце.

Искам да служа на Бога с цялото си сърце.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоите благословения. Учи ни да помагаме на своята църква чрез даренията си. Амин.

 

Мисъл за деня: Всичко, което правим, го правим за Бога.

Сели Миарани (Индонезия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО НЯМАТ РАБОТА.

 

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply