С усърдие

Прочит: Римляни 12:6-8

 

„Не пренебрегвай дарбата, която имаш (…) Върху това размишлявай, на това се предавай…“

                                                                                (1 Тимот. 4:14-15)

 

Откъснах още един лист от акварелния блок и можех да започна наново. Ангелът, който се опитвах да нарисувам, приличаше по-скоро на детска рисунка. От години рисувам с акварелни бои рождествени картички, които изпращам на своите близки. Защо тази година ми беше толкова трудно? Защо се налагаше да започвам отново и отново, за да се получи добре?

Докато се взирах в белия лист пред мен, осъзнах отговора – защото през годината не се бях упражнявала редовно. Сега трябваше да си припомням основни неща за акварелната техника. Бях занемарила своята дарба и сега ми беше трудно.

 Апостол Павел насърчаваше Тимотей да не пренебрегва дарбата си, защото знаеше, че когато не се възползваме от възможностите, които ни е дал Бог, вярата ни не расте и служението ни страда.

През следващата година ще рисувам редовно, но по-важното е да търся начини постоянно да използвам дарбите, с които Бог ме е благословил.

 

Молитва: Господи, помагай ни да ценим дарбите, с които ни благославяш, като ги използваме в християнския си живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Вярното служение изисква да не занемаряваме своите дарби.

Бевърли Варнадо (Джорджия)

 

Да се молим за: ХУДОЖНИЦИТЕ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply