С усърдие

Прочит: Римляни 12:9-13

 

„В усърдието не бъдете лениви; бъдете пламенни по дух, като служите на Господа.“

(Римляни 12:11)

 

Младото семейство, което щеше да кръсти своето бебе, пристъпи към олтара, а цялата църква чакаше нетърпеливо радостното събитие. Родителите, малкият им син и четиригодишната им дъщеря Сидни се събраха около кръщелния купел. Зададох на родителите обичайните въпроси на посвещение. На всеки те отговаряха: „Да“, а Сидни възкликваше: „И аз!“. Нейната реакция предизвикаше умиление у всички присъстващи. Готовността ѝ да бъде част от това толкова важно събитие по-късно ме накара да се замисля как аз проявявам желанието си да следвам Христос. Как показвам радостта и въодушевлението, които ми носи общението с Бога?

В днешния библейски откъс апостол Павел насърчава римляните да бъдат пламенни по дух и да служат на Господа. Бог ни кани да преживеем приключението да живеем за Христос всеки ден. Нека отговорим с благодарност, посвещение и усърдие.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за тези, които ентусиазирано показват своето посвещение на Тебе. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Когато се изморя, Бог може да използва някой, който да ме насърчи.

Джим Бел (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ПО-ГОЛЕМИТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ.

 

Остави коментар

Live Reply