С вяра

Прочит: Йоан 20:24-31

 

„Исус му каза: Понеже Ме видя, Тома, ти повярва; блажени онези, които, без да видят, са повярвали.“

(Йоан 20:29)

 

Преместихме се в нов апартамент, който се намира близо до гориста местност. Еден ден след работа жена ми ме попита дали съм чул совата сутринта. „Не мисля, че тук има сови – отвърнах. – Сигурна ли си, че си чула това?“ Не ми се вярваше да има сови, но бях склонен да повярвам, че може и да звучат по различен начин.

Две седмици по-късно, докато седях на масата в една неделна сутрин, чух познатия звук от сова. След още една седмица жена ми каза, че птицата е прелетяла съвсем близо до колата ѝ. Този път ѝ повярвах. Беше я видяла и чула. Започнах да вярвам в сови!

Дълги години не бях вярващ, имах нужда от повече доказателства. Исках да чуя гласа на Исус, да Го видя или като Тома да докосна раните Му. Когато видях любовта на хората, които се наричат християни, когато чух гласа на Спасителя от Библията, повярвах.

Днес ходим с вяра, защото нямаме физически доказателства. Но имаме обещание, че ако търсим, ще намерим (Второзаконие 4:29, Матей 7:7, Лука 11:9). А един ден, един славен ден ще видим Христос с очите си.

 

Молитва: Боже, помагай ни да бъдем светлина, за да показваме на хората как да видят и да чуят истината за нашия Спасител. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да помогна на другите да чуят Божия глас?

Майк Бертолио (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, НА КОИТО ИМ Е ТРУДНО ДА ПОВЯРВАТ.

Остави коментар

Live Reply