Събота

Прочит: Псалм 91:1-16

 

„Понеже той е положил в Мен любовта си, казва Господ, затова ще го избавя; ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.“

                                                                        (Псалм 91:14)

 

Баща ми ни изостави, когато бях едва на шест години. Никога не съм го познавала като любящ баща и закрилник. Преди да си тръгне, обеща на мен и сестрите ми, че ще дойде да ни види в събота, но повече не се върна.

Когато пораснахме, решихме да се видим с него за един от рождените ми дни. Уредихме си среща в събота. Облякохме се, отидохме на уреченото място, но както се досещате, баща ни отново не се появи.

Заради преживяванията ми с моя земен баща, ми беше трудно да приема Бога като Небесен баща. Надявах се, че Той ще ме спаси, но се питах ще бъде ли до мен, когато съм самотна; ще ме предпазва ли от хората, които искат да ми навредят, или от самата мен, когато греша; мога ли да се доверя изцяло на Неговите обещания; „ще се появи ли със сигурност в събота“.

С годините осъзнах, че Бог е верен. Мога да се доверя на моя Творец както в радостите, така и в изпитанията. Благодаря на Бога за това, че ми подарява изобилен живот (Йоан 10:10).

 

Молитва: Небесни отче, благодарим Ти за възможността да бъдем Твои деца. Помогни ни да простим на тези, които ни нараняват и разочароват. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е Емануил – Бог с нас, Бог с мен.

Каролин Бъфърд (Северна Каролина)

 

Да се молим за: БАЩИТЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА.

Остави коментар

Live Reply