Сърдит ли си?

Прочит: Колосяни 1:9-14

 

„За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христос Исус.“

                                                                 (1 Солунци 5:18)

 

С годините съм разбрала, че да си правя списък с нещата, за които съм благодарна, ми помага. Дори използвам азбуката, като записвам всичко, за което съм благодарна на Бога, започващо с определената буква. Понякога благодаря за хора, които са ни дадени за пример в Библията. Друг път записвам по азбучен ред библейски стихове.

Скоро една приятелка ми каза, че си съставя друг вид благодарствен списък – „сърдит“. Като следва записаното в 1 Солунци 5:18 („За всичко благодарете“), тя се опитва да бъде благодарна дори в трудните моменти, когато ядът и негодуванието изпълват сърцето й.

Преди известно време имах много тежък ден. След като на няколко пъти излязох от равновесие, реших да започна да водя списък като на моята приятелка. Исках да се науча да съм благодарна при всякакви обстоятелства. Помислих си: „Добре, Боже, затръшнатите врати успокояват напрежението. Аз Ти благодаря за вратите, които осигуряват топлина и уют в зимните дни. Благодаря Ти за вратите, които отварям, за да влезе свеж въздух през горещите летни дни“.

Списъкът растеше и в края на деня се чувствах истински благословена. Осъзнах за колко много неща трябва да съм благодарна на Бога.

Дори когато ни се струва, че няма за какво да благодарим, можем да открием много неща, които сме започнали да приемаме като даденост, но са подарък от Бога.

 

Молитва: Независимо дали съм щастлива, или ядосана, Боже, помагай ми никога да не забравям какво си ми дал. Нека сърцето ми винаги е изпълнено с благодарност. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво ще пиша в „сърдития списък“ днес?

Патриша Симънс (Мисури)

 

Да се молим за: ПО-БЛАГОДАРНО СЪРЦЕ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply