Съвършен пример

Прочит: Матей 11:25-30

 

„Вземете Моето иго върху себе си и научете се от Мен; защото съм кротък и смирен по сърце; и ще намерите покой на душите си.“

                                                                             (Матей 11:29)

 

Наскоро отидох за пръв път на конференция за християнски писатели в Северна Каролина. Беше невероятно преживяване да среща други писатели и да науча важни неща за издателския бизнес от видни професионалисти. Всеки ден слушахме лекции и научавахме нови и нови неща. По време на почивките лекторите ни отделяха допълнително внимание и разговорите продължаваха на по чаша кафе. 

Във всяка професионална сфера хората, които искат да научат повече, не пропускат шанса да се поучат от тези, които вече са успели. Ние, християните, също трябва да следваме някакъв пример. Този съвършен пример е Исус Христос. Нека всеки ден търсим Хляба на живота.

Също както професионалистите в дадена област търсят начини да общуват помежду си и да обменят своя опит, ние трябва да не пропускаме възможност да общуваме с Бога. Имаме чудесна подкрепа – Божието слово, което ни храни всеки ден. Времето на общуване с Бога ни прави по-силни и уверени християни. Нека следваме съвършения пример – Христос.

 

Молитва: Боже, молим се за Твоята мъдрост и водителство, за да бъдем по-добри Твои служители. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки от нас има прекрасната възможност да общува с Бога и да следва най-добрия пример – Исус Христос.

Джеймс Уилис (Вирджиния)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНСКИТЕ ПИСАТЕЛИ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply