Съвършеният Творец

Прочит: Исая 43:1-7

 

„Защото Ти си създал чреслата ми, обвил си ме в утробата на майка ми. Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен…“

                                                                 (Псалм 139:13-14)

 

Баща ми изработва колчани за стрели. Той изобразява различни картини от природата върху кожа. Последния път гледах как довършва детайлите на един орел. С помощта на специален нож натиска с различна сила еластичната кожа и така изображенията стават като истински. След като приключи, покрива цялата кожа с червена боя и резултатът е шедьовър.

Докато наблюдавах татко как работи, се замислих колко подценяваме Божието действие в нашия и в живота на хората около нас. Библията ни учи, че всички хора са равни пред Бога. Той дарява на всеки различни способности и има план за живота на всеки един. Апостол Павел ни напомня, че „сме Негово творение, създадени в Христос Исус за добри дела, в които Бог отнапред е наредил да ходим“ (Ефесяни 2:10).

Колкото повече изучаваме Божието слово и вникваме в дълбокия му смисъл, толкова повече ще гледаме на хората като на Божие възлюбено творение. Нашата ценност се корени в любовта и творческата сила на Създателя. Всеки човек е ценен, защото е създаден от Бога.

 

Молитва: Господи, помогни ни да приемем Твоята съвършена любов и да гледаме на себе си и на другите като на Твое възлюбено творение. Амин.

 

Мисъл за деня: Ние сме ценни, защото сме сътворени от Бога и за Негова слава.

Ксохи Диксън (Калифорния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ПРИЗНАНИЕ И ПРИЕМАНЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply