Съвпадение?

Прочит: Евреи 13:1-3

 

„Духа не угасвайте.“

                  (1 Солунци 5:19)

 

Една ранна сутрин, след силна буря, седях на бюрото си в офиса. Когато вдигнах глава, видях на вратата да стои развълнуван млад човек. Поканих го да седне и той започна да ми разказва за проблемите си. Каза, че се нуждае от храна и подслон, а аз можех да му помогна. Той сподели, че в момента най-много се нуждае от нови гуменки, защото от пороя старите бяха станали на нищо. Показах му един по-евтин магазин, където можеше да намери нещо на по-достъпна цена, но той вече беше ходил там – било затворено за четири дни.

Тогава Святият Дух ме подтикна да го попитам кой номер носи. Оказа се, че е моят номер и аз го поканих да дойде с мен. Отидохме до колата ми – там имах един резервен чифт. Дадох му ги, той ми благодари и си тръгна.

Върнах се в офиса благодарен, че Бог ми даде възможност да помогна на някого. Припомних си още веднъж, че много случаи, които приемаме като съвпадение, са възможности да служим на Него и на хората.

 

Молитва: Вечни Боже, благодарим Ти, че Святият Ти Дух ни помага да погледнем по-далеч от собствените си проблеми, за да видим от какво се нуждаят нашите ближни. Учи ни да слушаме Твоето водителство и да Те следваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Някои „съвпадения“ са ценни възможности от Бога.

Ричард Райли (Ню Йорк)

 

Да се молим: ДА ТЪРСИМ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СЛУЖЕНИЕ.

Остави коментар

Live Reply