Съкровища

Прочит: Матей 6:19-21

 

„А си събирайте съкровища на небето…“

(Матей 6:20)

 

Със семейството ми емигрирахме от Индия в САЩ през 80-те години на миналия век. Опаковахме багажа, взехме си довиждане с всички и с родителите ми и двете ми сестри се запътихме към новата си страна. Тъй като сме християни, знаехме, че непременно трябва да вземем и Библия с нас.

Помня как през първите месеци в тесния бруклински апартамент татко всяка вечер четеше от гуджаратския превод на Библията и заедно се молехме.

Преди известно време отворих тази семейна Библия и тя почти се разпадна. Кожената корица се беше скъсала и листите се разпиляваха. Книгата не беше издържала на времето, но Божието слово е вечно. Физическите неща в този свят, предметите, хората са нетрайни, но на страниците, които ни предават непреходното Божие слово, Бог ни дава обновление и обещание за вечен живот. Ако пазим Неговите думи в сърцата си, те никога няма да изгубят силата си за нас. Това е истинско съкровище.

 

Молитва: Вечни Боже, благодарим Ти, че ни показваш, че за разлика от земните съкровища, които преминават, небесните са вечни. Амин.

 

Мисъл за деня: Библията е живо Божие слово.

Шитал Шери Макван (Ню Йорк, САЩ)

 

Да се молим за: ИМИГРАНТИТЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply