Съкровища

Прочит: Лука 15:4-10

 

„И така, сега, ако наистина слушате гласа Ми и пазите завета Ми, то повече от всички племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят…“

                                                                                   (Изход 19:5)

 

Като бях малка, често влизах в стаята на мама и отварях нейната кутия с бижута. Тя ги беше събирала дълги години. Любимото ми нещо беше да разглеждам фигурките на сребърната ѝ гривна и да слушам звука от обиците, когато ги разклатя. Тя обичаше своите бижута и ги съхраняваше с голямо внимание. Мама знаеше точното място на всяко едно бижу. Ако нещо се изгубеше, тя обръщаше къщата, докато не го намери. Често ми казваше: „Хана, ако решиш да колекционираш някакви предмети, винаги се отнасяй към своите „съкровища“ с голямо внимание“. Тези нейни думи са останали в сърцето ми. Аз също имам една дървена кутия с бижута и други дребни предмети, които са ценни за мен.

Понякога забравяме, че всички ние сме ценни за Бога. Когато се опитвам да се почувствам по-ценна и по-обичана, си припомням за онази кутия на мама и осъзнавам, че Бог ме цени и винаги ще ме обича и пази. Той пожертва Сина Си заради нас. Той обича и цени всеки един от нас.

 

Молитва: Милостиви Боже, Ти знаеш всичко за нас. „Страшно и чудно“ си ни направил (Псалм 139:14). Помогни ни да виждаме ценността и в другите хора, защото всички сме Твои възлюбени деца. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни цени, а ние трябва да ценим своите ближни.

Хана Ковингтън (Илинойс)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА НЕПЪЛНОЦЕНЕН.

 

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply