Съкровище

Прочит: Матей 6:19-24

„Не си събирайте съкровища на земята (…) А си събирайте съкровища на небето (…) защото където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.“
(Матей 6:19-21)

През първите две години от мисионерското ми служение леглото ми беше изключително неудобно и скърцаше. Когато се преместих на ново място, се радвах на възможността да си позволя повече неща, най-вече удобно легло. То беше най-хубавото, което имах.
След време се наложи да се върна в родния си град заради здравословни проблеми. За съжаление, не успях да взема нищо от обзавеждането със себе си. Колата ми не беше достатъчно сигурна за такова дълго пътуване, а бях твърде млада, за да ми позволят да наема камион. Събрах каквото можах в куфари, но разбира се, леглото остана там. Трябваше да платя много пари за пътуване с кораб. В един момент осъзнах, че прекалено много мисля за земните неща, вместо за небесните съкровища.
След известно време срещнах една двойка, която служеше в благотворителна християнска организация. Те имаха нужда от легла за децата, а моето беше подходящо за целта. Когато дойдоха да го вземат, се разделих с най-ценното си притежание. Но понеже Бог беше променил моята перспектива, аз се радвах, защото леглото отиваше при някого в нужда.

Молитва: Господи, помогни ни да Те прославяме, като използваме това, което си ни подарил, за да помагаме на другите. Амин.

Мисъл за деня: Мога да използвам това, което Бог ми е подарил, за да помагам и да Го прославям.
Джесика Лип (Орегон)

Да се молим за: ДЕЦАТА, ОТГЛЕЖДАНИ В РАЗЛИЧНИ ИНСТИТУЦИИ.

Остави коментар

Live Reply