Съкровището на сърцето

Прочит: Матей 6:19-21

 

„… където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.“

                                                                                     (Матей 6:21)

 

Дъщеря ми поиска да подреди наново стаята си, която беше пълна с играчки и сувенири от детството. Аз ѝ помогнах да прибере всичко това и сложихме ново легло и нови завеси. Как се промени всичко само с едно цялостно почистване и пренареждане на вещите! На бюрото ѝ сега имаше място за цветя и за нейната Библия. Надявах се погледът ѝ да е привлечен от красотата, а сърцето ѝ – от Божието слово. Почистването на детската стая ми донесе радост и мир.

Вдъхнових се и реших да направя същото и с останалите стаи, но скоро осъзнах, че да изнеса нещата на дъщеря ми, беше по-лесно, отколкото да се разделя с някои свои вещи! Само че предметите, които бях събирала, не само заемаха излишно място, но и ме натоварваха емоционално.

Когато отделяме достатъчно време и внимание на молитвата и Божието слово, силата ни се подновява. Божията мъдрост и водителство ще ни помагат в нашите взаимоотношения и в служението на Господа и на хората.

 

Молитва: Боже, помогни ни да се освободим от всичко, което ни отдалечава от Теб. Нека черпим сили от Твоето слово и да се водим от Святия Ти Дух. Амин.

 

Мисъл за деня: Нека разчистим сърцата си за Бога.

Фрийда Янг (Калифорния)

 

Да се молим за: МАЙКИТЕ И ДЪЩЕРИТЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply