Със сърцето

Прочит: Матей 13:18-23

 

„А посятото на добра земя е онзи, който чуе словото и го разбира, който и дава плод…“

(Матей 13:23)

 

Мъжът ми беше блестящ лекар, но се пенсионира рано, защото страда от паркинсон. Гласът му отслабна и стана монотонен, затова понякога ми е трудно да разбера какво иска да каже, но синът ни винаги разбира. Един ден попитах съпруга си защо аз не го разбирам, а синът ни успява. Той ми каза: „Защото слуша със сърцето си“. Тогава разбрах, че съм толкова погълната от домакинските задължения, че не слушам и не разбирам нуждите му – думите падат на каменисто място. Синът ни слушаше баща си интуитивно, с отворено сърце и разбираше от какво се нуждае.

Замислих се така ли възприемам словото. Понякога, докато го чета, съм толкова погълната от задълженията си, че не чувам посланието. Когато слушам внимателно мъжа си, чувам думите му по-добре. По същия начин ще чувам посланието, което Бог ми изпраща, ако насоча цялото си внимание към Неговото слово. Ако ушите и сърцата ни са обърнати към Бога, ще отразяваме по-добре Неговата любов и ще принасяме плод.

 

Молитва: Боже, давай ни възприемчиви сърца, за да виждаме нуждите на хората и да чуваме посланието, което Ти ни изпращаш чрез Своето слово. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако насоча цялото си внимание към Бога, ще разбера по-добре Неговото послание.

Карън Файт (Алабама, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, БОЛНИ ОТ ПАРКИНСОН.

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply