Съвършен пример

Съвършен пример

Прочит: 1 Петр. 2:18-24

„… когато Го хулеха, с хула не отвръщаше; когато страдаше, не заплашваше; а предаваше делото Си на Този, Който съди справедливо.“
(1 Петр. 2:23)

Скоро напуснах работата си, защото ръководството не се отнасяше с мен справедливо. Малко преди напускането си получих информация, която щеше да донесе конфликти между началниците. Изкуши ме мисълта да я използвам, за да си върна за ужасното отношение, което бях получила от тях. Точно по това време четях за смъртта на Исус и начина, по който Той говори за Своите мъчители от кръста: „Отче, прости им, защото не знаят какво правят“ (Лука 23:34). Замислих се – ако Исус е простил на тези, които Го разпъваха на кръста, колко повече аз трябва да имам готовност да простя на тези, които проявяваха несправедливост към мен? Когато погледнах на ситуацията по този начин, желанието за възмездие се изпари. Проблемът ми изглеждаше нищожен в сравнение с Христовите страдания, а Христос се отнесе милостиво и с разбиране към Своите врагове.
Следвайки примера на Исус, взех решение да простя и започнах да чувствам мир в сърцето си. Вече не ме измъчваше желанието да отмъстя. Научих се да поглеждам на нещата от перспективата на моя Спасител и да постъпвам, както би постъпил Той.

Молитва: Небесни, Отче, когато сме изкушени да отмъщаваме, помагай ни да гледаме на ситуациите през Твоя поглед и да следваме примера на Твоя Син. Амин.

Мисъл за деня: Исус е съвършеният пример за простителност.
Хайди Клинг-Нюмън (Пенсилвания, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ НА РАБОТНОТО МЯСТО.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply