Съвършена светлина

Прочит: Йоан 12:44-46

 

„И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.“

(Битие 1:3-4)

 

Докато приближавах църквата за вечерна служба, се загледах в топлата и мека светлина, която излизаше от красиво изрисуваните стъкла на прозорците. Виждаше се достатъчно, за да влезеш в църквата, но гледката не можеше да се сравни със сутрешното богослужение, когато църквата е изпълнена със слънчева светлина, разкриваща пълния ѝ блясък.

Слънчевата светлина е символ на светлината, която Бог ни дава – какъв живот и сила носят и двете! Също както дневната светлина не може да се сравни с осветлението през нощта, Божията светлина е много по-силна от тази, която човекът може да произведе. Това скромно сравнение може да ни насърчи да продължаваме да служим на Бога, за да свети Неговата светлина чрез нас и да достига вестта за спасение до всички хора.

 

Молитва: Боже, помогни ни да осъзнаваме своите ограничения, дори когато споделяме вестта за спасението. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Божията светлина е съвършена.

Уейни Брент (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПЪТУВАТ ДЪЛГО, ЗА ДА ОТИДАТ НА ЦЪРКВА.

 

 

Остави коментар

Live Reply