Създадени, за да творим

Прочит: Битие 1:20-27

„И Бог създаде човека по Своя образ…“
(Битие 1:27)

В зоологическата градина в Хонолулу с мъжа ми се забавлявахме при вида на порода сиви птици с розови страни, които изглеждаха, сякаш са се изчервили от срам. Любувахме се на изпъстрените с червено, зелено и жълто папагали, които крещяха от дърветата. Когато видях една интересна синя птица, която имаше гребен, наподобяващ шапка, се замислих за това, че хората са създадени по Божи образ.
Ние творим дрехите си така разноцветни, както Бог е сътворил перата на птиците. Използваме сътворените от Него дървета, за да изработваме мебели и къщи. Картините на чудно сътворения свят красят стените ни. Когато гледам телевизия или проверявам социалните мрежи, чувствам, че нещо ми липсва, но когато приготвя вкусна вечеря за семейството си или нарисувам красива картина, че чувствам удовлетворена.
Нашият Творец ни е създал творчески личности. Когато творим – садим градина, пеем или изработваме шапка – се чувстваме по-щастливи, защото изпълняваме Божия творчески план. Възможностите за творчество са толкова големи, колкото е голям светът, създаден от Бога.

Молитва: Боже, давай ни идеи и увереност, за да използваме своята креативност и да правим живота си и живота на другите по-интересен и радостен. Амин.

Мисъл за деня: Бог ме е създал творческа личност.
Джанет Асбридж (Вашингтон)

Да се молим: ДА ОТРАЗЯВАМЕ БОЖИЯ ТВОРЧЕСКИ ЗАМИСЪЛ.

Остави коментар

Live Reply