Счупено

Прочит: Ефесяни 4:25-32

 

„И така, като принасяш дара си на олтара, ако там си спомниш, че брат ти има нещо против теб, остави дара си там, пред олтара, и първо иди и се помири с брат си, и тогава ела, и принеси дара си.“

                                                                                        (Матей 5:23-24)

 

Когато нещо се счупи, се случват следните три неща: 1) настроението ми се разваля; 2) започвам да се ядосвам; 3) осъзнавам, че трябва да го поправя. Първите две обикновено не траят дълго. Не губя време, намирам инструменти и се справям с проблема. Хубавото е, че обичам да разглобявам нещата и да откривам механизма, по който работят.

За жалост, с взаимоотношенията не е толкова лесно. В много случаи съм обиждал някого с думите или поведението си. После ми се е искало да изтичам до мазето и да взема инструменти, за да оправя нещата. Но при такива ситуации клещите не помагат. Не помагат и думите.

Когато нараним някого, можем да потърсим помощта на Божието слово. Там ще открием, че покаянието и прошката са ни абсолютно необходими. Ако искрено се разкайваме, Бог ни помага да разрешим проблема – дори този, който самите ние сме създали. Той ни учи как да се помиряваме помежду си (Матей 5:23-24) и ни насърчава да бъдем търпеливи (Псалм 40:1-3). Възстановяването на разбитите взаимоотношения не е лесно, но изпълнението на Божите обещания в историята ни дава надежда. Той ще ни помогне да се помирим, защото винаги е до нас и ни води.

 

Молитва: Боже, води ни, за да изричаме добри и истинни думи и да търсим прошката и помирението. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог иска да се приближаваме към Него.

Гари Милър (Калифорния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СИ ТЪРСЯТ РАБОТА.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply