Сега какво?

Прочит: Исая 40:26-31

 

„… онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.“

(Исая 40:31)

 

Преди няколко години се пенсионирах от 40-годишно служение и няколко месеца по-късно съпругът ми почина след дълго боледуване. Той също беше служил повече от 40 години. Скръбта ми беше огромна. Времето минава и се питам: „Сега какво?“. Ден след ден чакам Божието водителство. Има възможности за служение, но сколиозата ми пречи да се ангажирам с физическа активност.

Преди известно време се сетих, че съм писала проповеди и статии – не можеше ли да пиша християнски размишления? Това и правя, като се надявам да съм открила новото си служение. Исая пита: „Не знаеш ли? Не си ли чул, че вечният Бог Йехова, Създателят на земните краища, не отслабва и не се уморява?“ (Исая 40:28). На тези, които отслабват и се уморяват, Той дава сила независимо от възрастта. Пророкът ни напомня: „онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат“.

 

Молитва: Боже, Създателю, давай ни сили, докато чакаме Твоето водителство. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Силата ми се подновява, когато чакам Господа.

Мери Алис Потър (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА НОВ ДУХОВЕН НАВИК.

 

 

Остави коментар

Live Reply