Семената на вярата

Прочит: Матей 13:31-35

„… то наистина е по-малко от всички семена, но когато порасне, е по-голямо от градинските растения…“
(Матей 13:32)

През 40-те години на миналия век Флойд Смит поръчал по пощата стръкове бамбук и ги засадил в своята къща в Алабама. Днес тя е парк, в който посетителите могат да се радват на гора от бамбукови храсти, достигащи до 1.80 м височина.
Исус сравняваше Своето царство с неща, които в очите на хората са малки, но се умножават и растат. В днешния прочит царството е сравнено със синаповото зърно, което е малко, но посято, то расте и надминава останалите растения в градината. Делото на Исус започна с малка група ученици в Галилея, но Неговото послание се разпространи по целия свят.
Нашите усилия, макар да ни се виждат малки, с времето могат да бъдат използвани от Бога за съграждането на Неговото царство. Също както бамбуковите стръкове се превърнаха в голяма гора, ако ние растем в общението си с Исус Христос и засаждаме семената на Неговото слово в хората около нас, Бог може да направи от тях гора на вярата. Дори да мислим, че нашето участие в Божието царство е нищожно, Господ може да преумножи малкото, което правим.

Молитва: О, Боже, покажи ни как да засаждаме семената на вярата в сърцата на хората, за да расте Твоето царство във всички нас. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Бог може да преумножи малкото, което правим.
Амелия Роудс (Мичигън)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА НОВИ ВЪВ ВЯРАТА.

Остави коментар

Live Reply